.nl   .be   .eu   .fr   .it

Pre-order vanaf 50 Euro

no catch, no pay

NL EN DE DE

De veiling

Wanneer kan ik bieden?

Bieden is mogelijk tijdens een actieve veiling. Er is een actieve quarantaineveiling van maandag 9:00u t/m de dinsdag erna 14:00u. Themaveilingen zijn incidenteel maar worden ruim van tevoren aangekondigd op de website.

Waarom moet ik minimaal 50 euro bieden?

Het succesvol registreren van een quarantaine naam is niet eenvoudig, aan ons registratiesysteem wordt veel tijd besteed. Daarnaast kosten de administratieve handelingen, support etc. tijd en geld.

Wat is een Autobod?

Elk bod dat je doet op een domeinnaam is het maximale bedrag dat je bereid bent om te betalen en niet per se de nieuwe stand van de veiling. Lees voor meer informatie hierover de voorbeeldveilingen (na inloggen: Menu: Help, item 1). Als de veiling loopt, zal onze software dus voor je bieden als iemand anders een hoger tegenbod plaatst. Dit loopt net zo lang door tot je maximale bedrag (je Autobod) is behaald.

Waarom heb ik de domeinnaam niet gekregen, ik heb toch het hoogste bod geboden?

Er zijn meerdere partijen die proberen quarantaine namen te registreren. Uiteraard proberen wij de eerste te zijn voor onze klanten, maar we kunnen dit niet garanderen. Ook kan het zijn dat de vorige eigenaar binnen de 40 dagen quarantaine tijd heeft besloten de domeinnaam toch te verlengen.

Kan ik zien op welke namen is geboden?

Nee, je kunt alleen zien of je de hoogste bieder bent bij de namen waar je zelf op hebt geboden. Dit heeft als nadeel dat je niet ziet wat de populaire domeinnamen zijn, het voordeel is echter dat je een bod kunt uitbrengen op een domeinnaam zonder dat dit de aandacht van andere bieders trekt.

Kan ik een Autobod aanpassen?

Je kunt tijdens de veiling je Autobod bijstellen. Naar boven: onbeperkt. Naar beneden: tot aan de hoogte van het huidige bod voor de domeinnaam. Het wijzigen van een Autobod betekent in feite gewoon een nieuw bod uitbrengen. Ieder bod wat je uitbrengt is immers een Autobod.

Met hoeveel euro wordt een bod (via Autobod) verhoogd?

Onze veiling werkt met stappen van 1 Euro.

Ik kan bij het aflopen van een veiling er niet bij zijn. Is dat erg?

Niet per se. We werken met een 'Autobod'. Elk bod dat je doet op een domeinnaam is het maximale bedrag dat je bereid bent om te betalen en niet perse de nieuwe stand van de veiling. Lees voor meer informatie hierover de voorbeeldveilingen (Menu: Help, item 1). Als de veiling loopt, zal onze software dus voor je bieden als iemand anders een hoger tegenbod plaatst. Dit loopt net zo lang door tot je maximale bedrag (je Autobod) is behaald.

Hoe lang loopt een veiling?

De veilingen lopen altijd van maandag 09:00u t/m dinsdag 14:00u, 29 uur dus in totaal, exclusief een eventuele verlenging. Een verlenging duurt maximaal een uur; tot 15:00u. Als je je Autobod instelt op het maximale bedrag dat je wilt betalen, verklein je de kans op een verlenging, omdat een veiling pas wordt verlengd als er door een bod een nieuwe hoogste bieder ontstaat.

De domeinnaam die ik gewonnen heb staat niet op mijn naam!

Wanneer de domeinnaam door ons wordt aangevraagd, zal deze eerst op naam van Domeinguru BV komen te staan. Wanneer de betaling is afgehandeld, zetten we de domeinnaam over op naam van de winnaar van de veiling en ontvang je het SIDN token om de domeinnaam te verhuizen naar een registrar van je keuze. Daarnaast is het mogelijk dat het ons niet is gelukt de domeinnaam (als eerste) te registreren. Vaak proberen meerdere partijen dezelfde domeinnaam te registreren.

Ik heb de veiling gewonnen. Ben ik verplicht de naam af te nemen?

Indien je deel hebt genomen aan de veiling en de veiling van een domeinnaam hebt gewonnen, ben je verplicht om de domeinnaam af te nemen als wij deze ook werkelijk hebben kunnen registreren.

Hoe weet ik welke namen interessant zijn?

In de veiling staat naast de domeinnaam diverse informatie zoals bijv. Google hits, aantal Google ads, Wikipedia vermeldingen, Archive.org vermeldingen etc. om je te helpen bepalen of een naam wel of niet interessant is. Verder vind je in de veilinglijst ook een door ons bepaalde score die je hierbij helpt en geven we op de 'Aanraders' pagina een overzicht van domeinnamen waarvan wij vinden dat ze het bekijken waard zijn.

Wat zijn de verschillen tussen een themaveiling en een quarantaineveiling?

DomainOrder.nl kent sinds kort 2 verschillende veilingen: Quarantaineveilingen en Themaveilingen. Wil je weten wat precies de verschillen zijn? Bekijk dan ons overzicht van de verschillen.

Kan een veiling worden verlengd?

Bij quarantaineveilingen: indien in de laatste 10 minuten van de veiling de hoogste bieder wijzigt, wordt de veiling van die domeinnaam met 10 minuten verlengd, tot maximaal 15:00u.

Bij themaveilingen: indien in de laatste 10 minuten van de veiling de stand van de veiling wijzigt, wordt de veiling van die domeinnaam met 10 minuten verlengd, tot maximaal 17:00u.